Vores lærer - sangskriveren

Lisa Stammer er en af ophavspersonerne bag den officielle Europeada-sang. Og hendes elever i Slesvig har haft en finger med i spillet.

Da SdU udskrev en konkurrence om at skrive en officiel sang til mindretallenes europamesterskaber i fodbold, Europeada, var Lisa Stammer og hendes veninde Nike Engels sikre: »Vi skal bare være med«.

De to 19-årige, der var på A.P. Møller Skolens æstetiske profil frem til studentereksamen sidste år, satte sig til klaveret og fik i løbet af ganske kort tid skrevet »Vor sang«, som den hedder.

- Vi syntes, det ville være rart, hvis man så bare sagde: »Nu skal vi synge vor sang«, begrunder Lisa Stammer sangens titel.

Siden tog Nike ud at rejse, og Lisa tog sig af resten. Blandt andet fik hun hjælp til sangen - og musikvideoen - af eleverne på Hiort Lorenzen Skolen i Slesvig, hvor hun er tilkaldevikar.

Skolens kor synger nemlig med på sangen, der blev så god, at Lisa og Nike vandt konkurrencen.

Derfor er »Vor sang« blevet Europeada-sang, og man kan høre den og Hiort Lorenzen Skolens indsats på levende billeder i videoen, der er tilgængelig på www.landsholdet.sdu.de/vor-sang.


Gør et hop...og du er i job

mandag 01.01.0001 - mandag 01.01.0001

I Oksevejens Daginstitution har børnene været på arbejde stort set hver dag i to måneder. Og det har været en ubetinget succes.

Christianslyst udsolgt og med nyt team

mandag 01.01.0001 - mandag 01.01.0001

Christianslyst er midt i en sund udvikling. I 2024 er der næsten udsolgt, og mange nye medarbejdere hjælper med at løfte opgaven.

På Cornelius var Europeada på bordet

mandag 01.01.0001 - mandag 01.01.0001

I disse dage dyster europæiske mindretal mod hinanden i EM-turneringen Europeada. I den rigtige turnering sker det i fodbold. På Cornelius Hansen-Skolen var det i bordfodbold.

Scroll to top