Trivsel for fuld styrke

Igennem nogen tid har 3.-4. klasse på Treja Danske Skole haft udfordringer, der ikke gavner indlæringen. Det er man i færd med at tage hånd om

Børn af i dag tør ikke at lave fejl, og de tror, de skal præstere. 

Det er i hvert fald noget af det, der i nogen tid har gjort sig gældende i 3.-4. klasse på den danske skole i Treja, har deres lærere bidt mærke i. 

- Det er en klasse, der er urolig og tit virker opgivende. Får eleverne en ny, svær opgave, bliver de ofte frustreret, fortæller  Jelena Pirkstin, der har mange timer i klassen, og Heike Henning, der er skoleledsager og skolens interne ekspert, når det handler om inklusion og elever med særlige udfordringer.

Hvis ikke børnene lykkes med en opgave, risikerer de at synke endnu længere ned ad den præstationsstige, de så desperat forsøger at komme op ad. 

- Mange går ned i deres selvværd, de skændes meget, og mange er kun koncentreret om »mig, mig, mig«, fortsætter de to lærere beskrivelsen af nogle af de udfordringer, der har været i 3.-4. klasse.

Og dem ville de gøre noget ved, så i tæt samarbejde med skolepædagog Sabrina Strade tog de hul på et projekt, der skal forbedre trivslen. Et projekt, der handler om styrker.

- Vi har fundet ud af, at børnene ikke kan se deres egne styrker. Men de bruger faktisk deres styrker, uden de ved det - og det skal vi gøre dem bevidst om, starter Heike Henning forklaringen om udfordringen, som hun og hendes kolleger gik til med positiv psykologi som værktøj.

Hvilken blomst bliver jeg?

Inden for positiv psykologi snakker man om 24 karakterstyrker. Ingen har dem alle, men alle har nogle af dem.

- Vi vil gerne vise, at ikke alle skal have de samme styrker - for ikke alle er ens, siger Heike Henning.

Og det gør de på en helt særlig måde, nemlig ved at plante solsikker. 

Hver elev har fået nogle frø, som er plantet i en personlig krukke, og når solsikken kommer frem, vil den ikke nødvendigvis ligne de andre. 

Den vil måske have en anden størrelse, og da frøene er forskellige, vil den med sikkerhed heller ikke have samme farve som alle de andre. 

På den måde er blomsterne symbol på, at børnene umiddelbart godt kunne ligne hinanden, men ikke er ens.

Projektet har Heike Henning set gennemført med succes af en kollega på Hiort Lorenzen-Skolen i Slesvig. 

I Treja tog det sin begyndelse i starten af marts og skal efter planen køre frem til sommerferien. 

Og til den tid har solsikkerne vokset sig store og smukke - og forskellige.


Gør et hop...og du er i job

mandag 01.01.0001 - mandag 01.01.0001

I Oksevejens Daginstitution har børnene været på arbejde stort set hver dag i to måneder. Og det har været en ubetinget succes.

Christianslyst udsolgt og med nyt team

mandag 01.01.0001 - mandag 01.01.0001

Christianslyst er midt i en sund udvikling. I 2024 er der næsten udsolgt, og mange nye medarbejdere hjælper med at løfte opgaven.

På Cornelius var Europeada på bordet

mandag 01.01.0001 - mandag 01.01.0001

I disse dage dyster europæiske mindretal mod hinanden i EM-turneringen Europeada. I den rigtige turnering sker det i fodbold. På Cornelius Hansen-Skolen var det i bordfodbold.

Scroll to top