Kreativitet ad bagvejen
Det er ikke alle børn, der synes, det er sjovt at skulle være kreativ. Så handler det om at gå fra »skal« til »vil«, og i Kobbermølle Daginsitution fungerede det med et helt særligt temavalg.
»I disse dage er skolerne mere end nogensinde et sted, hvor børn og unge lærer demokratisk bevidsthed«, lyder det i oplægget til #IchStehAuf.
I forbindelse med valget til Europa-Parlamentet søndag den 9. juni, har skoler over hele Tyskland deltaget i et initiativ, der prøver at synliggøre vigtigheden af værdierne demokrati og mangfoldighed. Initiativet hedder »#IchStehAuf - Schulen für Demokratie und Vielfalt«.
Aktionen fandt sted torsdag den 6. juni, og blandt dem, der gik forrest som et godt eksempel, var Duborg-Skolen i Flensborg.
- Vi ville prøve at samle flest mulige elever i skolegården for sammen at »stå op for« demokratiet og mangfoldigheden og gøre opmærksom på, at værdierne er vigtige for os her på skolen, begrunder rektor Heino Aggedam torsdagens aktion.
Den blev gennemført af elevrådet, som ifølge formand Lisa Hoffmann syntes, det var »en fed ide« og en god måde at vise engagement på.
- Det er tid til at tage vores demokrati og vores fremtid i hænderne, sagde hun blandt andet til sine skolekammerater i skolegården og opfordrede alle, der kan, til at stemme ved Europavalget tre dage senere.
Og så bad hun alle om at sætte sig på hug, talte til fem, og så rejste alle sig op - for demokrati og mangfoldighed.
Det er ikke alle børn, der synes, det er sjovt at skulle være kreativ. Så handler det om at gå fra »skal« til »vil«, og i Kobbermølle Daginsitution fungerede det med et helt særligt temavalg.
Tre piger fra 5. klasse på Corneilus Hansen-Skolen lavede så god en podcast om Anden Verdenskrig, at de blev nomineret til DM i skolepodcast.
Der var en hel del, der skulle besluttes på fællesrådsmødet torsdag aften, men det gik hurtigt. Godt nok tog punkterne om økonomi en del tid at komme igennem, men de gav ingen anledning til diskussion.