Skoler stod op for demokratiet

»I disse dage er skolerne mere end nogensinde et sted, hvor børn og unge lærer demokratisk bevidsthed«, lyder det i oplægget til #IchStehAuf.

I forbindelse med valget til Europa-Parlamentet søndag den 9. juni, har skoler over hele Tyskland deltaget i et initiativ, der prøver at synliggøre vigtigheden af værdierne demokrati og mangfoldighed. Initiativet hedder »#IchStehAuf - Schulen für Demokratie und Vielfalt«. 

Aktionen fandt sted torsdag den 6. juni, og blandt dem, der gik forrest som et godt eksempel, var Duborg-Skolen i Flensborg.

- Vi ville prøve at samle flest mulige elever i skolegården for sammen at »stå op for« demokratiet og mangfoldigheden og gøre opmærksom på, at værdierne er vigtige for os her på skolen, begrunder rektor Heino Aggedam torsdagens aktion.

Den blev gennemført af elevrådet, som ifølge formand Lisa Hoffmann syntes, det var »en fed ide« og en god måde at vise engagement på. 

- Det er tid til at tage vores demokrati og vores fremtid i hænderne, sagde hun blandt andet til sine skolekammerater i skolegården og opfordrede alle, der kan, til at stemme ved Europavalget tre dage senere.

Og så bad hun alle om at sætte sig på hug, talte til fem, og så rejste alle sig op - for demokrati og mangfoldighed.


Gør et hop...og du er i job

mandag 01.01.0001 - mandag 01.01.0001

I Oksevejens Daginstitution har børnene været på arbejde stort set hver dag i to måneder. Og det har været en ubetinget succes.

Christianslyst udsolgt og med nyt team

mandag 01.01.0001 - mandag 01.01.0001

Christianslyst er midt i en sund udvikling. I 2024 er der næsten udsolgt, og mange nye medarbejdere hjælper med at løfte opgaven.

På Cornelius var Europeada på bordet

mandag 01.01.0001 - mandag 01.01.0001

I disse dage dyster europæiske mindretal mod hinanden i EM-turneringen Europeada. I den rigtige turnering sker det i fodbold. På Cornelius Hansen-Skolen var det i bordfodbold.

Scroll to top