VM i ledelse: Værktøj, der virker
En gruppe daginstitutionsledere sparrer med hinanden i arbejdet med VækstModellen, der er en ramme for samtaler og et værktøj til dialogbaseret, anerkendende, positiv og løsningsorienteret ledelse.
Igen i år var der også et tilbud til de ældste børnehavebørn.
»Buster på farten« i Sydslesvig slår i år rekordantallet af deltagere, som ellers blev opstillet så sent som i sidste efterår. I år deltager 27 dagtilbud og 29 skoler – i alt 3300 børn/unge og 275 voksne (pædagoger/lærere) fra de danske skoler og børnehaver. Den mobile børnefilmfestival »Buster på farten« afholdes for de ældste børnehavebørn og elever i 1.-6.klasse. Fra i dag og hele ugen vises der børnefilm af høj kvalitet og med tilhørende undervisningsmateriale til for- og efterberedning. Filmene vises i biograferne i Rendsborg, Slesvig, Husum og Flensborg. I år vises filmatiseringen af Thorbjørn Egners børnebogsklassiker»Dyrene i Hakkebakkeskoven«. For de ældre elever vises filmene Vitello, Landet af glasogHacker.
- »Buster på farten« er dansk kulturformidling, og det at se danske film er selvfølgelig også sprogtilegnelse, siger konsulentvikar for pædagogisk læringscenter, Gitte Enke.
Hun bemærker, at der i år er kommet en del flere børnehaver med til filmfestivallen.
- Det er helt klart noget, der har været efterspurgt på dagtilbudsområdet. De ældste børnehavebørn har sidste år været med for første gang, og i år er antallet næsten fordoblet til 27 institutioner, siger Gitte Enke.
Det er en logistisk udfordring at få langt over 3000 elever ind og se de forskellige film.
- Det kan kun lade sig gøre med ekstra indsats hos det pædagogiske personale og den er vi rigtig glade for, siger Gitte Enke.
En gruppe daginstitutionsledere sparrer med hinanden i arbejdet med VækstModellen, der er en ramme for samtaler og et værktøj til dialogbaseret, anerkendende, positiv og løsningsorienteret ledelse.
Halvanden uge før forbundsdagsvalget summede Flensborgs rådhus af unge stemmer, da initiativet »Unge på Rådhuset« (Jugend im Rat) fandt sted. Projektet, som skal bringe unge tættere på lokalpolitik, blev afholdt for anden gang.
De gjorde det i juni, og nu har de gjort det igen: 5.-6. klasse på Nibøl Danske Skole har vundet penge i en bæredygtighedskonkurrence.