Programmering for alle: Pyt og prøv igen

Ugen op til sommerferien kan både være sjov og bruges til noget fornuftigt for ferieparate elever, viste Duborg-Skolen tirsdag.

Arbejd med kodning på den måde, som du har lyst til. Der er opgaver på forskellige niveauer. Klik rundt og find det, der passer dig bedst. 

Det var stort set den beskrivelse af de forestående opgaver, Duborg-eleverne fik tirsdag formiddag, da de blev kastet ud i »Hour of Code« - halvanden time med computerprogrammering.

Der er måske nogle, der tror, at programmering - eller kodning, som man også kalder det, er forbeholdt computernørder og andre skarpe hjerner. Det er det ikke. 

Hour of Code på Duborg-Skolen bød på både lettere og sværere opgaver, så der var noget for alle og ovenikøbet mulighed for en succesoplevelse.

Det var bare at prøve sig frem, og når eksempelvis de små figurer på skærmen så gjorde, som man havde bedt dem om, var det faktisk helt sjovt, det der programmering.

Det syntes elever, det syntes lærere, og det syntes rektor Heino Aggedam, der havde fået ideen til at lave en Hour of Code.

- Man ved aldrig, hvad jeg finder på, sagde Heino Aggedam lumsk og afslørede, at han selv sagtens kunne finde ud af de opgaver, han ville udsætte eleverne for.

Flere af dem, i hvert fald. Men ikke alle. Nogle kom han ikke helt så nemt igennem, og til sådanne tilfælde havde han et godt råd parat:

- Hvis man gør noget forkert, sker der ikke noget ved det. Så er det bare pyt - prøv igen, sagde han.

Tålmodighed på prøve

For nogle (af os) kan sådan en Hour of Code godt være en meget stor udfordring for tålmodigheden, og så er der ikke noget med »pyt«. 

Men for en håndfuld 1.g-knægte på samfundsfaglig profil var der uforligneligt gåpåmod at spore. 

Henne fra Arvid lød F-ordet klart og tydeligt, før han kløede sig i håret og ufortrødent kastede sig over opgaven på ny - og endte med at løse den. Sjamke viste overskud ved ikke bare at løse en opgave, men også se, hvordan han kunne optimere den, og fra Jonathan og Eike var der knyttede næver, et »YES!« og en erklæring om, at: »Det er også sjovt, når det ikke virker, for så skal man prøve noget andet«. 

Der var også flere rundt omkring, der nu hellere ville have dansk, fortalte deres lærer, men for en stor del af Duborg-eleverne var Hour of Code et sjovt afbræk i den sidste uge inden ferien. Et lærerigt afbræk til eventuel senere brug.

- Det kan jo være, det hos nogle vækker lysten til at fortsætte, sagde Heino Aggedam.


Scroll to top