Kreativitet ad bagvejen
Det er ikke alle børn, der synes, det er sjovt at skulle være kreativ. Så handler det om at gå fra »skal« til »vil«, og i Kobbermølle Daginsitution fungerede det med et helt særligt temavalg.
Sidste uge af skoleferien var de sydslesvigske undervisere trukket i arbejdstøjet til pædagogiske dage på A.P. Møller Skolen.
Det var en særdeles bred vifte af tilbud, deltagerne i årets pædagogiske dage denne gang kunne vælge imellem.
Det overordnede emne for dag et, tirsdag, var kunstig intelligens, teknologi og digitalisering i skolerne.
Her blev taget fat i spørgsmål om, hvorvidt KI er godt, skidt eller begge dele, hvordan man skal håndtere det, hvad man må bruge det til, hvordan teknologien fungerer og meget mere rundt om emnet, der i løbet af kort tid har vokset sig stort i hverdagen og dermed i skolen.
De ca. 400 undervisere, der havde valgt at deltage tirsdag fik oplæg ved Stefanie Junges, IQSH, og pædagogisk konsulent Mette Lynnerup, VIA CFU, inden de tog fat på en række workshops.
Onsdagens program handlede blandt andet om pædagogiske værktøjer og kreativ tænkning i undervisningen, som henholdsvis lærer Carsten Hermansen og Henrik Thise, programleder i Fonden for Entreprenørskab, holdt oplæg om, og her havde omkring 250 valgt at deltage.
Tirsdagens 11 og onsdagens 14 workshops spandt over en lang række emner fra inkluderende læringsmiljøer over undersøgelsesbaseret naturfagsundervisning til undervisningsdifferentierings-dart, og begge dage var desuden krydret med mulighed for at møde flere interne og eksterne udstillere.
I deres boder kunne man blive klogere på blandt andet lego-robotter, motorik og indlæring, læremidler og elevinddragelse og motivation.
Efter en masse nye input, et gensyn med kollegerne og en snak på tværs af emner er skolerne klar til at starte op igen efter sommerferien. Det ny skoleår begynder på mandag.
Trine Flamming
Det er ikke alle børn, der synes, det er sjovt at skulle være kreativ. Så handler det om at gå fra »skal« til »vil«, og i Kobbermølle Daginsitution fungerede det med et helt særligt temavalg.
Tre piger fra 5. klasse på Corneilus Hansen-Skolen lavede så god en podcast om Anden Verdenskrig, at de blev nomineret til DM i skolepodcast.
Der var en hel del, der skulle besluttes på fællesrådsmødet torsdag aften, men det gik hurtigt. Godt nok tog punkterne om økonomi en del tid at komme igennem, men de gav ingen anledning til diskussion.