Farvel - og mange tak

Arbejdslivet er slut for skolelederne på de danske skoler i Hanved og Kappel.

Solidt fundament

Michael Noack bliver af skolechefen beskrevet som en »dedikeret, dygtig og passioneret leder, som har sat et evigt præg på Hanved Danske Skole og det sydslesvigske skolevæsen«. 

Efter at have fået sin Fachhoch-schulreife fra Duborg-Skolen i 1981 fik Michael Noack først en militær karriere og siden en uddannelse som Diplom-Sozialpädagoge. I 2006 var han slået ind på en ny vej og forlod Haderslev Seminarium med en meritlæreruddannelse. 

Karrieren som lærer begyndte herefter på Vest-Ejdersted Danske Skole og fortsatte på forskellige skoler frem til 2013, da han kom til Hanved Danske Skole, som han to år senere blev leder af. 

- Din ledelse har været kendetegnet ved tryghed, forudsigelighed og genkendelighed som byggesten, hvorved du har skabt et solidt fundament, hvor både børn og personale har trivedes. Dine resulater er imponerende, og du kan med stolthed fremvise alt, hvad I sammen har opnået og skabt, lyder det fra Søren Neess Priisholm. 

- På vegne af Skoleforeningen og som din arbejdsgiver vil jeg gerne takke dig af hjertet for dit engagement, din professionalisme og din store indsats gennem årene. Din dedikation har haft en uvurderlig betydning for mange børn og kolleger.

Gevinst for alle

Helga Larsen har haft en noget længere karriere i det sydslesvigske skolevæsen end sin kollega i Hanved. 

Duborg-studenten fra 1983 læste til lærer i Tønder og begyndte allerede samme år, som uddannelsen var i hus, som timelærer ved Gulde Danske Skole. 

Det var i 1987. I 1993 blev hun fastansat, og i 1998 tog hun udfordringen op som skoleinspektør. 

Siden den 1. august 2006 har hun været en »uundværlig skoleleder på Kaj Munk-Skolen«, lyder det fra Søren Neess Priisholm, der tager afsked med Helga Larsen »med både vemod og stolthed«. Han siger:

- At sige farvel til en person som dig, Helga, er ingen let opgave. Din autenticitet, loyalitet, tydelighed og synlighed har skabt et unikt arbejdsmiljø. Dit store kendskab til de ansatte og din succes med sammenlæste klasser har været en gevinst for alle på skolen. Du har skabt fremragende pædagogiske rammer ved at lytte til de ansattes udfordringer og er gået foran som et godt eksempel. På vegne af mig selv og Skoleforeningen vil jeg gerne udtrykke vores dybfølte tak for dit enestående arbejde. Du har efterladt et uudsletteligt aftryk på Kaj Munk-Skolen og i vores hjerter. 

På næstsidste skoledag før sommerferien, torsdag den 18. juli, tog børn, forældre, tidligere elever, kolleger og/eller indbudte gæster afsked med de to ledere ved afskedsarrangementer i henholdsvis Hanved og Kappel - en ikke hel nem øvelse for flere af de involverede.


Fri leg og plads til at være barn

mandag 01.01.0001 - mandag 01.01.0001

I denne uge har 25 børn fra Kilseng Børnehave været på koloni i Hjerpsted, hvor der er langt til horisonten og højt til himlen.

Vuggestue siger tak

mandag 01.01.0001 - mandag 01.01.0001

Kære alle,  Ringvejens Vuggestue har ti års jubilæum søndag den 18. august 2024. Det fejrede vi på forhånd torsdag den 11. juli. 

Scroll to top