Man har virkelig set børnenes behov
Efter sommerferien flyttede børnehaverne i Humtrup og Aventoft sammen i de helt nye rammer i Vimmersbøl, og det er rammer, det er svært at få armene ned over.
Den 2. oktober fandt den landsdækkende Science Day sted i Danmark. Også elever fra Sydslesvig deltog
Tirsdag den 2. oktober åbnede oplevelsesparken Universe Science Park i Nordborg dørene for en masse skoleklasser, der gennem oplæg, workshops og fri leg skulle helt tæt på naturvidenskab og opleve, hvordan de sjove aktiviteter i Universe kan relateres til medarbejdernes arbejde i Danfoss.
En af de skoleklasser, der denne dag lagde vejen forbi Universe, var 7.b fra Cornelius Hansen-Skolen i Flensborg.
- Det er en god mulighed for børnene til at få noget naturvidenskab uden for klasseværelset – og så hos en af de store organisationer i vores nærområdet, sagde deres naturfagslærer Johanna Andersen om en af grundene til, at 7.b nu traskede efter en guide ad Universes stier.
Samtidig var dagen en mulighed for en fælles social oplevelse for eleverne, der i 7. klasse er blevet samlet fra forskellige skoler og kun havde været sammen som klasse i fem uger, og:
- Naturfag kan være tungt, men vi er meget obs på, det skal være sjovt, og det her er helt klart en fed mulighed, som vi ikke kan give eleverne i den daglige naturfagsundervisning, sagde Johanna Andersen.
Sjov designudfordring
Jonas Lohmann, Lennox Laube og Constantin »Consti« Krause syntes da også, at det var godt nok at være til Science Day, som var delt op i moduler.
Den ene blok bød på karreiere-oplæg af to ansatte hos Danfoss og en guidet tur på Danfoss-museet, mens en anden blok var en »hands on«-oplevelse, hvor dagens mange skoleklasser blev delt ud på forskellige workshops.
- Det er spændende at finde ud af tingene. Jeg havde ikke tænkt, at der var sådan en historie, sagde Consti efter den guidede rundtur i Danfoss-museet og fortællingerne om Danfoss-grundlægger Mads Clausen.
Men hverken han eller hans to kammerater var helt oppe at ringe.
Det ændrede sig, da de i Learning-Lab selv fik fingrene i videnskaben.
Her fik eleverne i 7.b nemlig en »designudfordring«, da de på en computer skulle tegne et fly, som derefter blev printet på en 3D-printer.
Ikke noget problem for de tre drenge, der faktisk har prøvet det for et par år siden, da de besøgte Universe med Trene-Skolen i Tarp, som de gik på, før de kom til Cornelius.
Med ordene »DET her var sjovt!« fik laboratoriet en klar topkarakter på omkring ni på en skala fra et til ti, mens karakteren på karriereoplægget lå på en syv stykker og museet på mellem seks og syv.
Potentielle ingeniører
Mens eleverne var i gang ved computerne, og der rundt omkring kunne konstateres både mange aha-oplevelser og tilfredse ansigtsudtryk, lænede en tilfreds naturfagslærer sig tilbage.
- Her kan de få fingrene i det. Og de virker alle meget interesseret. Jeg tror, at flere får en positiv oplevelse med naturfag, en mere legende tilgang… Og der er et par stykker her, som godt kunne gå hen og blive ingeniør, sagde Johanna Andersen.
Efter de to første blokke blev eleverne i tredje og sidste blok sluppet fri i parken, hvor de kunne opleve et udvalg af attraktionerne på egen hånd.
Efter sommerferien flyttede børnehaverne i Humtrup og Aventoft sammen i de helt nye rammer i Vimmersbøl, og det er rammer, det er svært at få armene ned over.
Duborg-Skolens 10. årgang tilbragte natten mellem den 5. og 6. november på skolen, hvor det amerikanske valg blev fulgt til dørs.
I disse dage er der lanternefester rundt omkring – også i Kappel, hvor der blev arbejdet hårdt for, at alt gik, som det skulle.