En anderledes, aktiv dag

De nye gymnasieelever på Duborg-Skolen har haft ryste-sammen-dag med en hel masse aktiviteter, der ikke ligner normalt skolearbejde.

Med dunsten fra graffitimalerne i bibliotekets garage, et bandeord over endnu en tabt maske eller applaus og verbal opbakning fra de andre skatere var der ikke noget at tage fejl af: Eleverne i 11. årgang på Duborg-Skolen havde onsdag en noget anderledes dag. 

Det var aktivitetsdag, og til sådan en dag kan man godt forvente, at der er meget forskelligt, man kan at tage fat i. Måske noget, man aldrig har prøvet før, men altid har haft lyst til at prøve. Noget, man synes, man burde prøve. Eller noget, man har prøvet hundredvis af gange og bare ikke kan få nok af.

Aktiviteterne blev tilbudt på skolen og ude i byen, især i Aktivitetshuset, og Vincent, som på ingen måde vil kalde sig selv hverken kreativ eller musikalsk, kastede sig over flere nye ting, da han som første workshop havde meldt sig på graffiti og derefter skulle til »Musik på iPad« i Aktivitetshuset. 

Her var der også fotoværksted, folietryk og yoga, mens Flensborg Bibliotek ud over at huse graffiti-sprayerne bød på »Gys, grin og gæt« i både bunker og Den Slesvigske Samling.

I strikkebutikken Lindbøg på gågaden kunne begyndere og øvede komme og strikke, i Flensborghus havde et dusin elever meldt sig til blandt andet at debattere under overskriften »Sydslesvig dør. Er det din skyld?«, og på skolen kunne man stifte bekendtskab med keramik, tegne, skate og få svar på, om brændenælder er ukrudt. 

Eller kort sagt med Duborg-rektor Heino Aggedams ord: Mindretallets aktivitetstilbud i uddrag.

Aktivitetsdagen blev også afholdt sidste år. Den er vakt til live for at give de nye gymnasieelever, der bliver sat sammen i nye klasser, mulighed for at blive rystet sammen.

- Vi holder dagen for at vise de unge mennesker, hvad vi har at byde på, og for at skabe sociale oplevelser og bånd på kryds og tværs, siger Heino Aggedam.


Styrelsen gør klar til Fællesrådet

mandag 01.01.0001 - mandag 01.01.0001

Skoleforeningens styrelse har på sit møde den 24. september drøftet flere emner, som skal til førstebehandling i Fællesrådet til november.

Scroll to top