Man har virkelig set børnenes behov
Efter sommerferien flyttede børnehaverne i Humtrup og Aventoft sammen i de helt nye rammer i Vimmersbøl, og det er rammer, det er svært at få armene ned over.
Et mesterskab, der forløber, som det skal, er ingen selvfølge - der ligger mange timers arbejde bag.
Danmarksmesterskaberne i høvdingebold er kun lige skudt i gang, men det er ikke til at tage fejl af, at noget stort er på færde.
Idrætshallen i Flensborg er fyldt med omkring 350 ivrige høvdingeboldspillere fra 16 skoler, der er gået i gang med de første kampe, og øredøvende jubel og høje hvin fylder hallen.
I dette øjeblik skrives dansk idrætshistorie, for det er første gang et dansk mesterskab i skoleregi finder sted syd for grænsen.
Inde i Idrætshallens sal, der i dagens anledning er lavet om til spisesal, er der mere roligt. Og her sidder nogle af dem, der har sørget for, at mesterskaberne overhovedet kan finde sted.
De er fra hovedudvalget i Dansk Skoleidræts Sydslesvig-kreds, og lige nu nyder de bare, at det hele er i gang, og de kan slappe - lidt - af.
For de er lidt brugte, røber de, og deres smil viser lige dele tilfredshed og træthed.
Praktiske grise
Officielt står Gustav Johannsen-Skolen som vært, og det er da også her, gæsterne skal overnatte. Men det er medlemmerne af hovedudvalget, der er de praktiske grise bag værtsskabet. Dem og så nogle søde, hjælpsomme elever fra Gustavs 8.b, der er trådt til med blandt andet at gøre klar til det spise-rykind, der kommer lige om lidt, med at rydde væk engang i aften og i morgen efter morgenmad.
Indkvarteringen af de mange gæster sker først efter førstedagens puljekampe, men skolerne kom dryppende fra om formiddagen, så Monica Eichhorn, der er lærer på Gustav Johannson-Skolen og formand for Dansk Skoleidræt Sydslesvig, har været i gang længe.
Og nu er hun træt. Og i øvrigt også lidt syg.
- Pyt, det går, siger hun og glæder sig over, at hun i det mindste ikke er alene om arbejdet.
Mange småting
Der har været mange møder, for der har været mange tildels småting at få styr på for folkene bag værtsskabet.
Ting, man skal tænke på som vært, men som ingen af deltagerne skænker ret mange tanker. I hvert fald ikke, når der er styr på det. Og det er der i Flensborg. For værterne har knoklet for at få det til at ske.
Hvordan kommer deltagerne fra banegården til hallen/skolen? Er der nogen, der ikke kan tåle gluten? Hvor meget skal der bruges til morgenmad og madpakke til 350 mennesker? Der skulle sørges for nattevagter, bestilles saftevand, aftales tilstedeværelse af førstehjælpere og mange andre ting, der bare skal være på plads.
- Det har været en lang, hård, sej proces, siger Monica Eichhorn,
Hverken hun eller udvalgskollegerne tør begynde at regne på, hvor lang tid, de har brugt på det. Men det er meget.
Selvfølgelig gør de det, fordi de synes, det er sjovt og spændende, men lige nu kunne de godt have brugt en pude at lægge hovedet på. De ville alligevel ikke falde i søvn, for adrenalinen over at være i gang pumper i kroppen og får dem til at holde sig på benene.
Veloverstået
Tirsdag aften bliver sent, ved de, for der er programsat lærermøde frem til kl. 22. Og onsdag er der mødetid i hallen kl. 6, så der er klar til morgenmad fra kl. 7.30.
Onsdag eftermiddag er det hele slut. Veloverstået. Med et uddelt danmarksmesterskab til sønderjyderne fra Kollund.
- Der er ting, der skal evalueres på, siger Monica Eichhorn, men noterer sig, at overnatningen er forløbet godt, gæsterne har opført sig pænt og i øvrigt rost Gustav Johannsen-Skolen for at være »pæn, ren og nydelig«, og at aftensmaden fra Holbøl Landbohjem blev rost til skyerne - endda af børnene.
De småting, der har været i afviklingen, er blevet løst hurtigt ved hjælp af stor fleksibilitet, og der kan noteres »ingen skader og ingen problemer« og i det hele taget et forløb »over al forventning«.
Så når alle er taget hjem, og de også lige har ryddet op i Idrætshallen, kan værterne endelig læne sig tilbage. Tilfredse. Og trætte.
Efter sommerferien flyttede børnehaverne i Humtrup og Aventoft sammen i de helt nye rammer i Vimmersbøl, og det er rammer, det er svært at få armene ned over.
Duborg-Skolens 10. årgang tilbragte natten mellem den 5. og 6. november på skolen, hvor det amerikanske valg blev fulgt til dørs.
I disse dage er der lanternefester rundt omkring – også i Kappel, hvor der blev arbejdet hårdt for, at alt gik, som det skulle.