VM i ledelse: Værktøj, der virker
En gruppe daginstitutionsledere sparrer med hinanden i arbejdet med VækstModellen, der er en ramme for samtaler og et værktøj til dialogbaseret, anerkendende, positiv og løsningsorienteret ledelse.
Kære forældre
Fra i dag vil der være undervisning på skolerne for alle klasser bortset fra 7. klasse (De følger efter fra den 1. juni). Men undervisningen bliver ikke, som vi kender den fra før Corona-tiden – skolen melder ud i hvilket setup børnene kan være på skolen.
På dagtilbudsområdet er førskolebørn nu tilbage i institutionerne og fra den 1. juni vil der efter planen være en indskrænket drift for alle børn i Skoleforeningens dagtilbud.
Vi vil opleve meget forskellige dagligdage på vore institutioner og det er vigtigt for jer at vide, at reglerne ikke kan blive omsat på samme måde i alle skoler og dagtilbud. Det er de lokale forhold samt institutionernes hygiejneplaner, der sætter rammerne for driften.
Det er institutionerne selv, der under inddragelse af samarbejdsrådene, omsætter de retningslinjer, der gælder i Slesvig-Holsten. Derfor kan driften i jeres institution se helt anderledes ud end driften i jeres venners eller bekendtes institution. Har I spørgsmål omkring driften, tag kontakt til jeres leder.
Det er måske frustrerende, at det fortsat ikke er muligt, at alle børn kan komme i skole og dagtilbud hver dag. Men vi vil bede jer om at respektere de beslutninger der træffes lokalt i jeres institution. Det er ikke institutionslederne der har lavet de overordnede retningslinjer, men det er deres pligt at omsætte dem. Det er stadig ikke muligt at lave store børnegrupper, børnene skal holdes adskilt og det er kun muligt, når institutionen ikke er fyldt op.
Vi håber, at I fortsat bakker hinanden og jeres pædagoger og lærere op i denne krisetid.
Hvad er det nye:
På skolerne er der ud fra hygiejnekonceptet et mix af nødpasning og matrikelundervisning i kombination med fjernundervisning. Nu kan fritidsområdet (SFO og HFO) igen starter med eftermiddagsaktiviteter for både børn der er om fattet af matrikelundervisning og af hjemmeundervisningen. Men igen gælder her, at skolen beslutter i hvilken grad dette er muligt. Spørg jeres skoleleder om den lokale udformning. Åbningen gælder foreløbig ikke SdUs Børne og Ungdomshuse.
På dagtilbudsområdet er der sket følgende ændringer, som gælder fra nu af:
Se også et uddrag af de nyeste bestemmelser omkring ”Betretungsverbot” og nødgrupper i skoler og dagtilbud:
Notdienst in Kita und Schule läuft weiter
In allen Einrichtungen wird weiterhin der bekannte Notdienst angeboten. Erweiterungen der
Berufsgruppen finden sie im Folgenden. Ansonsten ist das Betreten von Kindertagesstätten,
Krippen und Kinderhorten sowie Schulen verboten. Die Gruppengröße für die Notdienstbetreuung
wird auf bis zu 10 Plätze angehoben.
Vom Betretungsverbot ausgenommen sind
- diejenigen Beschäftigten, die zur Aufrechterhaltung der Notbetreuung erforderlich
sind.
- diejenigen Schüler*innen, die einen täglichen, hohen Pflege- und Betreuungsaufwand
benötigen, dem im häuslichen Rahmen nicht entsprochen werden kann, da
- diese Schülerschaft zur besonderen vulnerablen Bevölkerungsgruppe gehört. Für
diese Schüler*innen wird ein schulischer Notbetrieb (Betreuung) auf Elternwunsch
nach Entscheidung der Schulleitung sichergestellt.
Vom Betretungsverbot ausgenommen sind weiterhin im Rahmen einer Notdienstbetreuung Kinder in Kindertageseinrichtungen und Schüler*innen bis zur 6. Klasse von allgemeinbildenden Schulen, Förderzentren, Ersatzschulen sowie von Schulen und Einrichtungen der dänischen Minderheit
von:
Nødgrupperne er stadigvæk forbeholdt forældre i følgende erhverv indenfor de kritiske kerneområder som nu er udvidet (markeret med rødt):
En gruppe daginstitutionsledere sparrer med hinanden i arbejdet med VækstModellen, der er en ramme for samtaler og et værktøj til dialogbaseret, anerkendende, positiv og løsningsorienteret ledelse.
Halvanden uge før forbundsdagsvalget summede Flensborgs rådhus af unge stemmer, da initiativet »Unge på Rådhuset« (Jugend im Rat) fandt sted. Projektet, som skal bringe unge tættere på lokalpolitik, blev afholdt for anden gang.
De gjorde det i juni, og nu har de gjort det igen: 5.-6. klasse på Nibøl Danske Skole har vundet penge i en bæredygtighedskonkurrence.