3.b har forvandlet bibliotekets gård

3.b på Jørgensby-Skolen har med flid, gåpåmod og en masse knofedt skabt et nyt uderum.

En dag, Helle Evers var på Jørgens-by-Skolens bibliotek, kom hun til at kigge ud i gården bagved.

Den så ikke rar ud. Der trængte til at blive ryddet op og luget ukrudt, og Helle syntes, det var lidt synd, at gården aldrig blev brugt.

Hun tænkte: »Næste gang, jeg har 3. klasse, går vi ud og gør noget ved det«.

Som tænkt, så gjort, og nu har 3.b brugt et par af natur/teknik-timerne sammen med Helle Evers på at gøre gården pæn.

Der er med stor iver blevet plantet blandede blomster i en hel masse krukker, der bare stod og fyldte, og krydderurter i nogle andre.

Der er blevet fjernet ukrudt og mos mellem fliserne, borde-bænke-sættene er blevet slebet af, så de er klar til en gang plejende olie, og der er i det hele taget blevet rart at være.

Elevernes arbejde er værd at vise frem, og de kan være stolte af sig selv.

Og læreren er stolt af sine elever:

- De har bare kløet på. Man kan måske kalde det for børnearbejde, men de har nydt det. Bare det at være ude, konstaterede Helle Evers med et smil, mens en stor del af flokken var ved at slide sandpapir op, andre tørrede sved af panden, og en enkelt gik rundt og fejede skidt sammen.

Vil blive brugt

Sebastian Süberkrüb, der er klasselærer for 3.b, leverede både slibeklodser og de fra coronatiden så velkendte ansigtsmasker, og også han var begejstret for forvandlingen af bibliotekets gård.

- Jeg har været på skolen i 12 år - og det her er anden gang, jeg er her, sagde han og kiggede rundt i gården - helt klar på, at det i hvert fald ikke var sidste gang.

- Ja, vi vil komme til at bruge den. Hvis det er godt vejr, vi bare skal læse, og der er for meget uro i skolegården…Så er det oplagt at gå herover, mener klasselæreren.

Selv om det måske er belønning nok i sig selv at have fået et rart uderum at være i, syntes Helle Evers, at 3.b havde fortjent lidt mere - så der vankede lidt søde forfriskninger til alle.


Gør et hop...og du er i job

mandag 01.01.0001 - mandag 01.01.0001

I Oksevejens Daginstitution har børnene været på arbejde stort set hver dag i to måneder. Og det har været en ubetinget succes.

Christianslyst udsolgt og med nyt team

mandag 01.01.0001 - mandag 01.01.0001

Christianslyst er midt i en sund udvikling. I 2024 er der næsten udsolgt, og mange nye medarbejdere hjælper med at løfte opgaven.

På Cornelius var Europeada på bordet

mandag 01.01.0001 - mandag 01.01.0001

I disse dage dyster europæiske mindretal mod hinanden i EM-turneringen Europeada. I den rigtige turnering sker det i fodbold. På Cornelius Hansen-Skolen var det i bordfodbold.

Scroll to top